Coachtraject voorzitter ondernemingsraad

Maak optimaal gebruik van je kwaliteiten als voorzitter

Voorzitter zijn van de ondernemingsraad is een aardige uitdaging. Je krijgt te maken met een diversiteit aan OR-leden, groepsdynamiek van een team en tegelijkertijd de interactie met een (soms lastige) bestuurder. En in deze dynamiek neem je altijd jezelf mee als persoon. Met je eigen kwaliteiten, visie, perspectief, eigenaardigheden en patronen. Loof ondersteunt je ontwikkeling als voorzitter goed door naast trainingen ook coaching aan te bieden.

In dit coachtraject krijg je door middel van zelfreflectie zicht op de kwaliteiten die van nature bij je passen en hoe je die in je rol kan inzetten. Daarnaast ook welke patronen je hebt, ook wel aangepast gedrag genoemd. Door de combinatie van deze twee inzichtelijk te krijgen, heb je de mogelijkheid om ander gedrag in te zetten op momenten dat je in je eigen valkuil stapt. We gebruiken wel eens de term ‘in je kracht zetten’ waar mensen een allergie tegen hebben. Echter dat is letterlijk wat we doen en je gaat ervaren.

  • Opbrengst van het coachtraject is:
    – inzicht in je natuurlijke kwaliteiten en wat er gebeurt onder druk (aangepast gedrag)
  • – bewust worden van je eigen patronen en wanneer deze optreden
  • – vergroten van je beslisruimte waardoor je letterlijk ander effectiever gedrag kan laten zien
  • – naast professionele groei ook persoonlijke ontwikkeling

Opgebouwd volgens ACT®
Door middel van de Analytical Competence Tool (ACT®) meting krijg je inzicht in de kwaliteiten die van nature bij je passen en de kwaliteiten die aangeleerd zijn in de loop van je leven. Waarom is dat belangrijk? Omdat die laatste vervormen onder druk. Dit noemen we prestatiekracht of schaduwgedrag. Door meer gebruik te maken van je (potentiële) natuurlijke kracht kan je dichter bij jezelf blijven al voorzitter en weg blijven van eventuele patronen waar je in stapt. Tegelijkertijd kost je dit ook nog eens minder energie. Uiteraard is een meting via MBTI of management drives ook mogelijk.

Is dit iets voor jou?
Laten we eerlijk zijn, dit is niet voor iedereen. Dit traject is voor voorzitters die zichzelf echt willen ontwikkelen. Het vraagt om naar jezelf te kunnen kijken en je kwetsbaar op te stellen. Wil je meer weten over de ACT® meting, klik dan hier. Dit zal het uitgangspunt zijn van het traject en is al een bron van inzicht op zichzelf. Ook is het mogelijk om als achtergrond MBTI of management drives te gebruiken.

Tijdsduur
De ACT® meting duurt maximaal 15 minuten en vindt online plaats. Het eerste gesprek zal circa 120 minuten in beslag nemen. Binnen het traject zelf vallen nog 3 gesprekken van 60 minuten die online plaatsvinden. Deze gesprekken worden gespreid over enkele maanden tot maximaal een half jaar.

Investering 
€ 987,50
De prijs is inclusief ACT® meting van € 195,- en 4 gesprekken op verschillende momenten.

kijk ook eens bij onze trainingen voor het dagelijks bestuur van de OR:

ook interessant:

medezeggenschapondernemingsraadparticipatietraining secretaristraining voorzittervernieuwende medezeggenschap

Meer informatie?

Neem voor informatie over onze trainingen en begeleiding contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl