online WOR training

training wegwijs in de WOR en bevoegdheden OR

Deze online training is speciaal bedoeld voor nieuwe ondernemingsraden. We beginnen deze training WOR met een blik op de rol van de OR in de organisatie. Welke positie neemt de OR in? Wat wordt er van je verwacht als OR-lid? Vervolgens schetsen we de hoofdlijnen van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). De bevoegdheden van de OR zetten we op een rij en lichten we toe: het informatierecht, het initiatiefrecht, het adviesrecht en het instemmingsrecht. In opdrachten oefen je het toepassen van de bevoegdheden in de praktijk. Wat kan en mag de OR doen? En hoe kan de OR daarin het beste te werk gaan? 

Deze online WOR training geven wij ook in het Engels . Als maatwerk voor een OR en ook op basis van individuele inschrijving: The Works Councils Act.

In de online training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– kennis krijgen van de hoofdlijnen van de WOR
– inzicht krijgen in het toepassen van de wet in de praktijk
– duidelijkheid krijgen over de (on)mogelijkheden van een OR(-lid)
– handvatten aangereikt krijgen om het eigen OR-werk vorm te geven

In de vorm van inleidingen wordt kennis aangereikt. Dit wordt afgewisseld met praktijksituaties, individuele opdrachten en opdrachten in subgroepen. De dag wordt afgesloten met het opstellen van individuele actiepunten, gericht op het zich verder eigen maken van het OR-werk.

Tijdsduur
Eendaagse online training van twee dagdelen en voorafgaand aan de training ter voorbereiding het volgen van de module e-learning ‘wegwijs in de WOR’.

Een paar reacties van deelnemers op onze online trainingen
“Interessant en verrassend” | “Virtueel klaslokaal kan best en het scheelt nog reistijd ook! Petje af!” | “Ondanks dat we online waren met mensen die ik niet kende, toch een teamgevoel gekregen. Top gefaciliteerd!” | “Inspirerend” | “Veel geleerd vandaag en misschien wel effectiever dan in een zaaltje.”

ook interessant:

online training ORonline wor trainingwor training

Nieuwsgierig naar onze brochure? Vraag deze hier aan.

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Of bel/mail ons voor meer informatie of een kennismakingsafspraak: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

sidebar maatwerk trainingen

 

Nieuwsgierig naar ons aanbod voor individuele OR-leden? Kijk naar ons aanbod in open inschrijving.

Wat past bij de opleidingswensen van jullie OR? Blader door onze voorbeelden van maatwerk trainingen.