Slim werken en anders overleggen

– Slim werken en anders overleggen als OR –

Hoe zorg je ervoor dat je niet urenlang in een vergaderzaal zit opgesloten zonder resultaat? Vergaderen is een vak apart. Gelukkig kun je het leren. Kies voor slim werken en anders overleggen als or. Vaak resulteert dit in minder vergaderen. Dit geldt voor het eigen overleg, maar ook voor het overleg met de bestuurder. Die is immers geen tovenaar die de organisatie kan veranderen. Minder vaak bovenaan aanbellen zorgt voor meer tijd om met elkaar aan de slag te gaan.

Betere besluiten nemen

Als OR wil je samen tot weloverwogen beslissingen komen. Maar hoe krijg je lastige kwesties goed besproken? Hoe kom je tot een besluit waar je echt samen achter staat, zonder de neiging er keer op keer op terug te komen? Samen leren besluiten is ook een techniek die je kunt leren. Zo bespaar je tijd en energie en vergroot je de effectiviteit van de OR.

Slim werken en anders overleggen

We werken bij deze vragen o.a. met de volgende modules:

  • Duurzame besluiten nemen: besluiten met draagkracht in de hele organisatie op basis van kennis uit de Deep Democracy methode.
  • Effectief vergaderen: zodanig overleggen dat het wat oplevert.
  • Wendbaar werken: flexibel kunnen omgaan en inspelen op wat er gebeurt met behulp van principes uit het agile werken.
  • Projectmatig werken: leren hoe je als OR projecten opzet en uitvoert.

Loof begeleidt OR-teams in hun doel om van waarde te zijn voor de organisatie en collega’s. Bij het leren maken we graag gebruik van verschillende vormen en meerdere momenten van leren. Denk aan een combinatie van gezamenlijke trainingssessies en coaching in de eigen praktijk, gecombineerd met e-learning. Dit omdat elke leervraag een andere aanpak en volgorde vereist. De hierboven genoemde modules zijn voorbeelden van thema’s die tijdens een maatwerk training aan bod kunnen komen.

Slim werken en anders overleggen; ook online

De praktijk leert dat bijna alle team- en medezeggenschapstrainingen online en in hybride vorm plaats kunnen vinden. Onze ervaringen en die van onze opdrachtgevers en deelnemers zijn zeer positief; de mogelijkheden om zo te leren zijn gevarieerd. We overleggen graag met elkaar over de mogelijkheden. Bel gerust voor een afspraak 072-589 1 589 of mail bureau@looftrainingen.nl. Zie ook  online trainen en onze keuzehulp.

voorbeelden maatwerk | individuele trainingen | adviesrecht

ook interessant:

Nieuwsgierig naar onze brochure? Vraag deze hier aan.

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Of bel/mail ons voor meer informatie of een kennismakingsafspraak: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

sidebar maatwerk trainingen

 

Nieuwsgierig naar ons aanbod voor individuele OR-leden? Kijk naar ons aanbod in open inschrijving.

Wat past bij de opleidingswensen van jullie OR? Blader door onze voorbeelden van maatwerk trainingen.