Basistraining OR

tweedaagse basistraining voor nieuwe OR-leden

Als je onlangs in de OR bent gekozen, wil je natuurlijk snel, efficiënt en met plezier in de reeds draaiende OR-molen stappen. Dat vraagt van je dat je snel een stuk praktische kennis verwerft over de vele zaken die met het OR-werk te maken hebben. In deze tweedaagse intensieve basistraining worden van belang zijnde zaken op een rijtje gezet.

Deze basistraining is bedoeld voor nieuwe OR-leden die de ins en outs van het ondernemingswerk willen leren kennen. Zowel wettelijke kaders als het ontwikkelen van een strategische blik op de organisatie en contact leggen met de achterban komen aan bod. Door de afwisseling tussen het vergroten van kennis, het oefenen met praktijksituaties en uitwisseling met deelnemers uit OR-en van andere organisaties, is het een boeiende training met een blijvende meerwaarde voor de OR-functie.

Opbrengst van de training:
dag 1 wegwijs in de OR:
– de bevoegdheden en taken van de OR
– kennis van de hoofdlijnen van de WOR (Wet Ondernemingsraden)
– ontwikkelen van een strategische blik op de organisatie en medezeggenschap
– de relatie en communicatie met de achterban
– opstellen van persoonlijk ontwikkelplan
dag 2 verdieping in advies- en instemmingsrecht:
– inzicht in welke zaken nu wel en niet onder onder instemmingsrecht vallen
– begrijpen wanneer beslissingen advies plichtig zijn
– inzicht in de adviesrol als OR
– aanvragen goed kunnen beoordelen
– weten welke vragen je kan stellen bij een advies- of instemmingsaanvraag
– methodiek om vorm te geven aan het proces van de OR tijdens een advies- of instemmingsaanvraag
– kennis van de juridische stappen die je als OR kan nemen

Module e-learning
Ter voorbereiding op de training krijg je toegang tot de e-learning ‘wegwijs in de WOR’. Deze kun je op elk gewenst moment inplannen en is na afloop van de training 10 weken terug te kijken. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

e-learning bij Loof
Loof e-learning

Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren
Bij de opbouw van deze training werken we vanuit de principes van Loof Breinleren. We zorgen voor focus, herhalen de stof en zorgen dat je actief de nieuwe inzichten gaat toepassen voor optimaal resultaat.

Is deze training iets voor jou? 
Deze training is geschikt voor een startend OR-lid die in twee dagen tijd de ins en outs van het ondernemingswerk willen leren kennen.
Wil je alleen dag 1 volgen is dat ook mogelijk, kijk dan bij de training wegwijs in de OR. Is de basis van de WOR bekend en wil je alleen dag 2 van deze training volgen, meld je dan aan voor de training: verdieping advies- en instemmingsrecht. 

Tijdsduur 
De training bestaat uit vier dagdelen. Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de e-learning module ‘wegwijs in de WOR’. 

Investering per deelnemer 
€ 900,-
De prijs is inclusief module e-learning, hand-out en het verblijfsarrangement (exclusief overnachting). Optioneel: diner en overnachting met ontbijt, circa € 160,- p.p.

ook interessant:

basis orbasiscursus orbasiscursus worbasistraining orbasistraining wormedezeggenschapondernemingsraadorwet op ondernemingsradenwor kennis

Inschrijven

27 - 28 mei 2024
omgeving Utrecht
Inschrijven
3 - 4 juli 2024
omgeving Utrecht
Inschrijven

Meer weten?

Neem voor informatie over onze individuele trainingen medezeggenschap contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl