Wegwijs in de WOR

kennismaking met de WOR en bevoegdheden OR

We beginnen deze training met een blik op de rol van de OR in de organisatie. Welke positie neemt de OR in? Wat wordt er van je verwacht als OR-lid? Vervolgens schetsen we de hoofdlijnen van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). De bevoegdheden van de OR zetten we op een rij en lichten we toe: het informatierecht, het initiatiefrecht, het adviesrecht en het instemmingsrecht. Wat kan en mag de OR doen? En hoe kan de OR daarin het beste te werk gaan? 
Verdere verdieping op de praktijk rondom adviesaanvragen volgt in de vervolgtraining verdieping advies- en instemmingsrecht.

Inhoud
– de bevoegdheden en taken van de OR
– hoofdlijnen van de WOR (Wet Ondernemingsraden)
– ontwikkelen van een strategische blik op de organisatie en medezeggenschap
– de relatie en communicatie met de achterban
– opstellen van persoonlijk ontwikkelplan

Opbrengst van de training: 
– introductie in de WOR 
– inzicht in de rol van OR binnen de organisatie 
– handvatten om het eigen OR-werk vorm te geven

Module e-learning
Ter voorbereiding op de training krijg je toegang tot de e-learning ‘wegwijs in de WOR’. Deze kun je op elk gewenst moment inplannen en is na afloop van de training 10 weken terug te kijken. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

e-learning bij Loof
Loof e-learning

Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren
Bij de opbouw van deze training werken we vanuit de principes van Loof Breinleren. We zorgen voor focus, herhalen de stof en zorgen dat je actief de nieuwe inzichten gaat toepassen voor optimaal resultaat.

Is deze training iets voor jou? 
Deze training is geschikt voor een startend OR-lid. Als ervaren lid je WOR-kennis opfrissen, kan natuurlijk ook. Is de basis van de WOR bekend, kijk dan bij de vervolgtraining: verdieping advies- en instemmingsrecht.

Deze training bieden wij tevens in het Engels aan. Voor meer informatie ga naar The Works Councils Act.

Tijdsduur 
De training bestaat uit twee dagdelen. Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de e-learning module ‘wegwijs in de WOR’. 

Investering per deelnemer 
€ 475,-
De prijs is inclusief module e-learning, hand-out en verblijfsarrangement.

ook interessant:

basis orbasiscursus orbasiscursus worbasistraining orbasistraining wormedezeggenschapondernemingsraadorwet op ondernemingsradenwor kennis

Inschrijven

27 mei 2024
omgeving Utrecht
Inschrijven
3 juli 2024
omgeving Utrecht
Inschrijven

Meer weten?

Neem voor informatie over onze individuele trainingen medezeggenschap contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl