Deep Democracy voor de OR

Inzicht in hoe je de methodiek van Deep Democracy kan toepassen in de OR

Normaal in vergaderingen is het al lastig om iedereen op één lijn te krijgen. Voor OR vergaderingen waarbij de belangen groot zijn, kan het helemaal een uitdaging zijn om goed alle perspectieven te horen en mee te nemen in het besluit. Vaak wordt er uiteindelijk gestemd over het besluit, waarbij je altijd het besluit neemt waar de meerderheid voor kiest. Maar hoe zorg je dat het perspectief van de minderheid niet verloren gaat?

Deep democracy is een methodiek die zorgt voor zorgvuldige besluitvorming, waarbij de wijsheid van de minderheid meegenomen wordt in het besluit van de meerderheid. Op het moment dat perspectieven niet gehoord worden, kan sabotage gedrag ontstaan. In deze training krijg je inzicht in de stappen van Deep Democracy tijdens besluitvorming en hoe je sabotage gedrag herkent en zoveel mogelijk voorkomt.

De opbrengst van de training is:
– kennis van de Deep Democracy 4 stappen methodiek tijdens besluitvorming
– herkennen van sabotage gedrag en hoe daar mee om te gaan
– het nut van de check-in en check-out en hoe deze toe te passen
– inzicht in het gebruiken van interventies zoals het weerbericht en pijlen gooien
– wanneer Deep Democracy nuttig is om toe te passen

Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren 
Bij de opbouw van deze training werken we vanuit de principes van Loof Breinleren. We zorgen voor focus, herhalen de stof en zorgen dat je actief de nieuwe inzichten gaat toepassen voor optimaal breinresultaat. 

Is deze training iets voor jou?  
Wil je betere besluiten kunnen nemen als OR? Wil je verschillende perspectieven benutten via Deep Democracy? Dan is deze training geschikt voor jou. Wil je leren omgaan met weerstand? Klik dan hier voor de bijpassende training.

Tijdsduur
De training bestaat uit twee dagdelen.

Investering per deelnemer
– online € 395,-
– op locatie € 475,-
De prijs is inclusief module e-learning, hand-out en indien van toepassing het verblijfsarrangement.

ook interessant:

betere besluitendeep democracydeep democracy voor de OR

Inschrijven

Geen data of locaties gevonden.

Meer weten?

Neem voor informatie over onze individuele trainingen medezeggenschap contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl