Bekijk een overzicht van onze actuele blogs over teamontwikkeling. We adviseren graag over de passende aanpak om meer balans in een team te krijgen.

Gedeelde doelen als voedingsbodem voor effectieve samenwerking

29 augustus 2023 – Om van samenwerken een succes te maken is het onder andere belangrijk om voor ogen te houden welk doel je met elkaar wilt realiseren.

Lees verder
Succesvol hybride samenwerken

5 juni 2023 – Samenwerken in een virtuele wereld is niet meer weg te denken. De hybride werkplek zorgt hiermee voor een extra laag van complexiteit omdat er nog meer variabelen zijn waar bij teamwerk rekening moet worden gehouden. Door aan te sluiten op interpersoonlijke behoeftes kan je hybride werken laten slagen.

Lees verder
Werkstress verlagen door goede samenwerking

24 april 2023 – Door de krachten te bundelen kan het team uitdagingen overwinnen. Ook wanneer het gaat om het verlagen van de stress op de werkvloer. Lees hoe je met behulp van 3 tips de werkstress in jouw team kunt verlagen.

Lees verder
Zijn persoonlijkheidstesten nuttig voor teamontwikkeling? 

13 maart 2023 – Wij geloven in de kracht van persoonlijkheidsinstrumenten zoals MBTI, Belbin of Management Drives. Maar we geven opdrachtgevers altijd mee dat het belangrijk is vooraf na te denken over het gebruik van deze tools in de dagelijkse praktijk. Hoe je dat doet, beschrijft Thijs in vier tips voor het gebruik van deze tools voor teams. 

Lees verder
Zo presteer je ook zonder een Messi als topteam

19 januari 2023 – Als ik terugdenk aan het WK, dan zie ik een relatief klein voetballand als Senegal nog aardig goed presteren. Ik stelde mezelf tijdens het WK ’22 de vraag: wat maakt dat een (sport)team goed presteert? Heb je altijd een Messi nodig om te winnen? Na jarenlang coachen in de sport en in organisaties kom ik op een top 6 van belangrijke factoren om te ‘winnen’. Wat kunnen organisaties leren van teamsporten, zoals bijvoorbeeld voetbal?  

Lees verder
Goede voornemens werken niet?

15 december 2022 – Verandering in persoonlijk gedrag is de basis voor elke andere verandering. En laat dat nou net een van de lastigste dingen zijn die er zijn. Afgelopen jaar heeft trainer Erik Riet zich verdiept in hoe gedragsverandering werkt en hoe we de nieuwste inzichten uit de gedragswetenschappen kunnen toepassen in ons eigen leven en in trainingen.

Lees verder
Verbeter de teamdynamiek met Deep Democracy

10 februari 2022 – Verbeter de teamdynamiek en samenwerking met deep democracy. Durven jullie de lastige verschillen van inzicht te bespreken en te zorgen voor het team?

Lees verder
Versterk je team met Management drives

22 december 2021 – Van irritatie naar waardering over de verschillen in je team. Een sterk team heeft aandacht voor de kwaliteiten én verschillen binnen het team. Een sterk team maakt optimaal gebruik van alle kwaliteiten die de individuele teamleden in huis hebben.

Lees verder
Hoe sterk is jouw team?

9 februari 2021 – Hoe ga je praktisch zelf aan de slag om je team te versterken? In dit artikel gaat onze collega Remco Bakker dieper op dit onderwerp in.

Lees verder
Verminder weerstand bij besluitvorming

26 oktober 2020 – Zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Dit kun je verminderen door het gebruik van Deep Democracy. In dit blog vier stappen uitgelegd die weerstand verminderen bij besluitvorming.

Lees verder
Wat is het geheim van een succesvol team?

11 juni 2019 – Wat is het geheim van een succesvol team? Lang werd gedacht dat een team succesvol is als de teamleden doen waar ze goed in zijn, zich competentiegericht kunnen ontwikkelen.

Lees verder
De impact van zelfsturing op het team

2 november 2018 – De praktijk leert dat zelfsturing geen makkelijke oplossing is voor organisaties die moeten veranderen en zo flexibeler willen kunnen reageren.

Lees verder
Effectief team door aandacht voor je tijd

4 oktober 2018 – We doen en moeten steeds meer in minder tijd. Vergroot de effectiviteit van het team door even stil te staan en aandacht te geven aan de tijd.

Lees verder