Bekijk een overzicht van onze actuele blogs over teamontwikkeling. We adviseren graag over de passende aanpak om meer balans in een team te krijgen.

Van eilandjes naar sterke samenwerking in teamverband

12 april 2024 – Teamleden of zelfs complete teams werken langs elkaar heen en overleggen nauwelijks. Ze plaatsen hun eigen belangen voorop en tonen weinig onderling begrip. Herkenbaar? Dan kan er sprake zijn van een eilandcultuur in de organisatie. Recent presenteerden wij een webinar over dit onderwerp en hoe je eilandvorming binnen organisaties kunt voorkomen of verhelpen. In deze…

Lees verder
Sterke Teams dragen bij aan welzijn op de werkvloer

5 maart 2024 – Het thema werkgeluk staat steeds vaker op de agenda van organisaties. Diverse onderzoeken tonen aan dat gelukkige medewerkers beter presteren, creatiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Juist in teamverband kan er goed aan werkgeluk gewerkt worden. In deze blog laten we vijf factoren die hieraan bijdragen de revue passeren.

Lees verder
Versterk de samenwerking met kennis over het innerlijk team

8 februari 2024 – Inzicht in ons innerlijk team gaat over ons vermogen tot zelfreflectie, zowel in ons persoonlijke als professionele leven. Het bewustzijn van verschillende ikken binnen onszelf en anderen, draagt bij aan zelfleiderschap en betere samenwerking.

Lees verder
De kracht van een veilige teamomgeving

2 januari 2024 – In het afgelopen jaar hebben wij diverse thema’s belicht in onze webinars. Allemaal thema’s die bijdragen aan het bouwen van Sterke Teams. Het webinar welke het meest door jullie is bekeken, is “De kracht van een veilige teamomgeving”. Daarom deze blog speciaal voor iedereen die het gemist heeft, of de belangrijkste informatie nog een keer…

Lees verder
Een team als menselijke piramide

14 november 2023 – Zowel het volbrengen van de taak van het team als de zorg voor het team zelf, is afhankelijk van goede onderlinge samenwerking. Bij Loof gebruiken we hier vaak een beeldspraak voor uit de wereld van het circus, waarin het balanceren letterlijk vormt krijgt; namelijk een team als menselijke piramide.

Lees verder
Hoe blijf je als team sterk staan in een veranderende omgeving?

16 oktober 2023 – Verandering is onvermijdelijk, of het nu gaat om nieuwe technologieën, verschuivende marktomstandigheden of de bedrijfscultuur. Gelukkig maar, want deze ontwikkelingen hebben ons ook veel gebracht.

Lees verder
Gedeelde doelen als voedingsbodem voor effectieve samenwerking

29 augustus 2023 – Om van samenwerken een succes te maken is het onder andere belangrijk om voor ogen te houden welk doel je met elkaar wilt realiseren.

Lees verder
Succesvol hybride samenwerken

5 juni 2023 – Samenwerken in een virtuele wereld is niet meer weg te denken. De hybride werkplek zorgt hiermee voor een extra laag van complexiteit omdat er nog meer variabelen zijn waar bij teamwerk rekening moet worden gehouden. Door aan te sluiten op interpersoonlijke behoeftes kan je hybride werken laten slagen.

Lees verder
Werkstress verlagen door goede samenwerking

24 april 2023 – Door de krachten te bundelen kan het team uitdagingen overwinnen. Ook wanneer het gaat om het verlagen van de stress op de werkvloer. Lees hoe je met behulp van 3 tips de werkstress in jouw team kunt verlagen.

Lees verder
Zijn persoonlijkheidstesten nuttig voor teamontwikkeling? 

13 maart 2023 – Wij geloven in de kracht van persoonlijkheidsinstrumenten zoals MBTI, Belbin of Management Drives. Maar we geven opdrachtgevers altijd mee dat het belangrijk is vooraf na te denken over het gebruik van deze tools in de dagelijkse praktijk. Hoe je dat doet, beschrijft Thijs in vier tips voor het gebruik van deze tools voor teams. 

Lees verder
Goede voornemens werken niet?

15 december 2022 – Verandering in persoonlijk gedrag is de basis voor elke andere verandering. En laat dat nou net een van de lastigste dingen zijn die er zijn. Afgelopen jaar heeft trainer Erik Riet zich verdiept in hoe gedragsverandering werkt en hoe we de nieuwste inzichten uit de gedragswetenschappen kunnen toepassen in ons eigen leven en in trainingen.

Lees verder
Verbeter de teamdynamiek met Deep Democracy

10 februari 2022 – Verbeter de teamdynamiek en samenwerking met deep democracy. Durven jullie de lastige verschillen van inzicht te bespreken en te zorgen voor het team?

Lees verder
Versterk je team met Management drives

22 december 2021 – Van irritatie naar waardering over de verschillen in je team. Een sterk team heeft aandacht voor de kwaliteiten én verschillen binnen het team. Een sterk team maakt optimaal gebruik van alle kwaliteiten die de individuele teamleden in huis hebben.

Lees verder
Hoe sterk is jouw team?

9 februari 2021 – Hoe ga je praktisch zelf aan de slag om je team te versterken? In dit artikel gaat onze collega Remco Bakker dieper op dit onderwerp in.

Lees verder
Verminder weerstand bij besluitvorming

26 oktober 2020 – Zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Dit kun je verminderen door het gebruik van Deep Democracy. In dit blog vier stappen uitgelegd die weerstand verminderen bij besluitvorming.

Lees verder
Effectief team door aandacht voor je tijd

4 oktober 2018 – We doen en moeten steeds meer in minder tijd. Vergroot de effectiviteit van het team door even stil te staan en aandacht te geven aan de tijd.

Lees verder