Bekijk een overzicht van onze actuele blogs over teamontwikkeling. We adviseren graag over de passende aanpak om meer balans in een team te krijgen.

Van gefrustreerde naar sterk verbonden teamspelers

10 juni 2024 – Lees in deze blog meer over het model van Patrick Lencioni ‘de vijf frustraties van teamwerk’ en hoe dit model van waarde kan zijn voor de ontwikkeling van teams en van de individuele teamleden.

Lees verder
Hoe sterk is jouw team?

13 mei 2024 – Sterke teams hebben zich de vaardigheid van het balanceren eigen gemaakt, waardoor ze zich voortdurend blijven ontwikkelen en soepel weten af te stemmen op veranderende omstandigheden. Hoe sterk is jouw team? Waar begin je wanneer je de balans wilt opmaken om dit in beeld te brengen?

Lees verder
Van eilandjes naar sterke samenwerking in teamverband

12 april 2024 – Om te kunnen achterhalen hoe deze eilandjescultuur kan ontstaan en hoe je dit kunt voorkomen helpt het om te weten hoe teams zich ontwikkelen.

Lees verder
Hoe dragen Sterke Teams bij aan welzijn op de werkvloer?

5 maart 2024 – Het thema werkgeluk staat steeds vaker op de agenda van organisaties. Diverse onderzoeken tonen aan dat gelukkige medewerkers beter presteren, creatiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Juist in teamverband kan er goed aan werkgeluk gewerkt worden.

Lees verder
Versterk de samenwerking met kennis over het innerlijk team

8 februari 2024 – Inzicht in ons innerlijk team gaat over ons vermogen tot zelfreflectie, zowel in ons persoonlijke als professionele leven. Lees hier hoe het bewustzijn van verschillende ikken binnen onszelf en anderen, bijdraagt aan zelfleiderschap en betere samenwerking.

Lees verder
De kracht van een veilige teamomgeving

2 januari 2024 – De aandacht voor het onderwerp psychologische veiligheid lijkt de afgelopen jaren sterk te zijn gegroeid. Wat wordt hiermee bedoelt en waarom is aandacht voor dit thema zo belangrijk voor teams?

Lees verder
Een team als menselijke piramide

14 november 2023 – Zowel het volbrengen van de taak van het team als de zorg voor het team zelf, is afhankelijk van goede onderlinge samenwerking. Bij Loof gebruiken we hier vaak een beeldspraak voor uit de wereld van het circus, waarin het balanceren letterlijk vormt krijgt; namelijk een team als menselijke piramide.

Lees verder
Hoe blijf je als team sterk staan in een veranderende omgeving?

16 oktober 2023 – Verandering is onvermijdelijk, of het nu gaat om nieuwe technologieën, verschuivende marktomstandigheden of de bedrijfscultuur. Gelukkig maar, want deze ontwikkelingen hebben ons ook veel gebracht.

Lees verder
Gedeelde doelen als voedingsbodem voor effectieve samenwerking

29 augustus 2023 – Om van samenwerken een succes te maken is het onder andere belangrijk om voor ogen te houden welk doel je met elkaar wilt realiseren. Benieuwd welke tip jij al direct kunt toepassen?

Lees verder
Hoe kan je als team succesvol hybride samenwerken?

5 juni 2023 – Samenwerken in een virtuele wereld is niet meer weg te denken. De hybride werkplek zorgt hiermee voor een extra laag van complexiteit omdat er nog meer variabelen zijn waar bij teamwerk rekening moet worden gehouden. Door aan te sluiten op interpersoonlijke behoeftes kan je hybride werken laten slagen.

Lees verder
Werkstress verlagen door goede samenwerking

24 april 2023 – Door de krachten te bundelen kan het team uitdagingen overwinnen. Ook wanneer het gaat om het verlagen van de stress op de werkvloer. Lees hoe je met behulp van 3 tips de werkstress in jouw team kunt verlagen.

Lees verder
Zijn persoonlijkheidstesten nuttig voor teamontwikkeling? 

13 maart 2023 – Wij geloven in de kracht van persoonlijkheidsinstrumenten zoals MBTI of Management Drives. Maar we geven opdrachtgevers altijd mee dat het belangrijk is vooraf na te denken over het gebruik van deze tools in de dagelijkse praktijk. Lees hier 4 tips voor het gebruik van deze tools voor teams. 

Lees verder
Goede voornemens werken niet?

15 december 2022 – Verandering in persoonlijk gedrag is de basis voor elke andere verandering. En laat dat nou net een van de lastigste dingen zijn die er zijn. Lees hier hoe je wél succesvol je gedrag kunt veranderen.

Lees verder
Verbeter de teamdynamiek met Deep Democracy

10 februari 2022 – Teamdynamiek gaat over de manier waarop gecommuniceerd wordt, over hoe het team omgaat met conflicten, over het al dan niet geven van feedback en over hoe besluiten worden genomen. Durven jullie de lastige verschillen van inzicht te bespreken?

Lees verder
Versterk je team met Management drives

22 december 2021 – Een sterk team heeft aandacht voor de kwaliteiten én verschillen binnen het team. Hoe zorg je er nu voor dat je in je team deze verschillen gaat waarderen in plaats van je er aan te irriteren?

Lees verder
Hoe verminder je weerstand bij besluitvorming?

26 oktober 2020 – Zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Dit kun je verminderen door het gebruik van Deep Democracy.

Lees verder
Effectief team door aandacht voor je tijd

4 oktober 2018 – We doen en moeten steeds meer in minder tijd. Vergroot de effectiviteit van het team door even stil te staan en aandacht te geven aan de tijd.

Lees verder